×
  • Žiadne produkty v košíku.

    Farby

    Farby dreveného nábytku sú dôležitým faktorom pri výbere kúskov pre váš domov alebo kanceláriu. Farby dreva môžu výrazne ovplyvniť celkovú estetiku a štýl priestoru. Nábytok Wosk ponúka širokú škálu farieb dreveného nábytku, čo vám umožňuje prispôsobiť si svoj nábytok tak, aby zodpovedal vášmu osobnému vkusu a schéme interiérového dizajnu. 

    Široká škála prírodných farieb nábytku

    Borovica, masívne drevo, ktoré používame pri výrobe nábytku, je možné farbiť prírodnou farbou na báze včelieho vosku, aby sa vytvorila škála úžasných farieb. Tieto farby sa môžu pohybovať od bezfarebných a ľahkých voskov, ktoré zdôrazňujú prirodzenú krásu borovicového dreva, až po tmavé vosky, ktoré dodávajú hĺbku a eleganciu.

    Okrem toho existujú možnosti pre bielu patinu, bielené a starožitné biele povrchy, ktoré poskytujú nábytku jedinečný a vintage vzhľad.

    Svetlé farebné odtiene

    Jednou z populárnych farebných možností je bezfarebný voskový povrch, ktorý nielen chráni povrch nábytku, ale tiež zdôrazňuje prirodzený šarm a farbu borovicového dreva. Ľahké voskové povrchové úpravy dodávajú nábytku teplý a príjemný odtieň, vďaka čomu je ideálny pre jedáleň alebo akýkoľvek priestor, ktorý prináša útulnosť a bezpečnosť. 

    Tmavé voskové povrchy

    Na druhej strane tmavé voskové povrchy poskytujú bohatšie a hlbšie tóny, ktoré dokonale kontrastujú s chladnejšími farbami v okolí. Tmavé odtiene vytvárajú mimoriadne hlbokú a elegantnú farbu, ktorá zvýrazňuje prirodzené vzory a krúžky dreva. Vďaka tomu je skvelou voľbou pre spálne, obývacie izby alebo kancelárie.

    Bielené povrchy pre rustikálny vzhľad

    Biela patina a bielené povrchové úpravy vytvárajú očarujúci a rustikálny vzhľad, pripomínajúci krajinu Provence. Povrchová úprava s bielou patinou má viditeľné odreniny, ktoré dodávajú nábytku starožitný vzhľad a zostávajú obľúbené pre svoju nadčasovú príťažlivosť. 

    Vzhľad starožitných bielych povrchových úprav dobre funguje v moderných aj klasických interiéroch. Povrchové úpravy z bieleho vosku, aj keď sú jednoduché, dodávajú každému priestoru nádych sofistikovanosti a elegancie.

    Farby včelieho vosku

    Borovica je krásny a prírodný materiál, ktorý dáva interiéru útulný a teplý charakter. V surovom stave má veľmi jasnú farbu, ktorú je možné meniť a prispôsobovať vášmu vlastnému priestoru. V spoločnosti Meblo-Wosk farbíme borovicu voskami na báze včelieho vosku, ktorý je prírodným prostriedkom na farbenie dreva v rôznych farbách. Farby dreva borovice, predstavujeme 9 odtieňov včelieho vosku.

    K9 – BEZFAREBNÝ VOSK

    Včelí vosk je prírodný konzervačný prostriedok, takže jeho úlohou je chrániť povrch nábytku pred poškodením. Preto ak si vyberiete nábytok v prírodnom odtieni borovice, bude pokrytý bezfarebnou vrstvou vosku, ktorý nielen ochráni povrch, ale zdôrazní aj prírodné čaro borovicového dreva.

    Posteľ z borovicového dreva z kolekcie Cera v bezfarebnom vosku (K9)

     

    K1 – SVETELNÝ VOSK

    Nábytok z borovicového dreva pokrytý ľahkým voskom má príjemnú, teplú farbu. Nábytok tónovaný týmto voskovým odtieňom je ideálny pre jedáleň, ktorá je centrom rodinného života a je spojená s útulným a bezpečným miestom. Svetlý nábytok je dosť univerzálny, takže ho ľahko zladíte so zvyškom vybavenia.

    Knižnica z ľahkého voskového borovicového dreva (K1)


    K2 – TMAVÝ VOSK

    Tmavý vosk K2 dodáva nábytku mierne tmavšiu farbu s väčšou hĺbkou. Takto zafarbené drevo vyzerá prirodzene a elegantne. Nábytok v tejto farbe dokonale kontrastuje s okolím v studených farbách.

    Posteľ a zásuvka z kolekcie Cera vo farbe tmavého vosku (K2)

     

    K15 – HNEDÝ VOSK

    Mimoriadne hlboká farba, ktorá dokonale zdôrazňuje prirodzenú krásu dreva, zdôrazňuje prstene a vzory vytvorené prírodou. Nábytok morený hnedým voskom je mimoriadne elegantný. Perfektné do spálne, obývacej izby alebo kancelárie.

    Posteľ a nočný stolík z kolekcie Carobe v hnedom vosku (K15)

     

    K3 – BIELA ​​PATINA

    Drevo morené na bielo s viditeľnými odreninami pripomína myseľ pôvabnej krajiny Provence. Starožitný nábytok z bieleného dreva sa skvele hodí do každej miestnosti. Niet divu, že sa roky tešili neutíchajúcej popularite.

    Drevená lavica z borovicového dreva vo farbe bielej patiny (K3)

     

    K13 – BIELENE

    Nábytok v tejto farbe je ideálny do jedálne – stačí si predstaviť krásnu rustikálnu bielu komodu, aby ste cítili teplo a domácu rodinnú atmosféru. Bielený nábytok je mimoriadne obľúbený, pretože vyzerá skvele a hodí sa takmer ku všetkému.

    Bielený (K13) príborník vyrobený z borovicového dreva

     

    K16 – ANTICKÁ BIELA

    Antická biela, ako už názov napovedá, dodáva nábytku elegantný a zúfalý vzhľad. Nábytok má viditeľné odreniny, vďaka čomu mu dodáva autenticitu a pôvab. Starožitná biela bude ako stvorená do každej miestnosti, nábytok v tejto farbe sa bude perfektne hodiť do moderného aj klasického interiéru.

    Starožitná biela skrinka (K16)

    K17 – BIELY VOSK

    Biela farba si získava čoraz väčšiu obľubu, vyznačuje sa jednoduchosťou, elegantnosťou a eleganciou, je to farba, ktorá nepreťažuje.

    Biela v interiéroch, najmä ako vedúca farba celého bytu, nemusí pôsobiť veľmi výrazne. Stále častejšie je to však práve táto farba, ktorá je základom a východiskovým bodom pre usporiadanie miestností. Je to spôsobené niekoľkými neobvyklými vlastnosťami bielej farby, ktoré nevykazuje žiadna iná farba.

    Drevená komoda z bieleho vosku

     

    Pozor!

    Pri nákupe borovicového nábytku v bielych odtieňoch sa časom môže na uzloch a zrnách dreva objaviť žlté sfarbenie. V prípade nábytku z prírodnej borovice ide o prirodzený a nezvratný proces. Ovplyvňujú ho rôzne faktory, ako napríklad príliš vysoká alebo nízka teplota, slnečné svetlo, vlhkosť vzduchu.

     

    Jedna farba nestačí?

    Meblo-Wosk ponúka rôzne farby borovicového dreva, na prianie zákazníka vyrábame nábytok farbený v dvoch rôznych farbách – farba vrchnej časti sa môže líšiť od základnej farby nábytku.